czwartek, 6 września 2012

Jadalne naczynia



Czy stojąc przed pełnym zlewem nie pomyśleliście nigdy o tym, że lepiej byłoby, by naczynia stały się częścią posiłku? Nie trzeba by było ich zmywać ale wyłącznie schrupać. Dziś jest to możliwe! Projektanci naczyń stworzyli talerzyki, miseczki i kubki, które z powodzeniem mogą stać się smacznym dodatkiem do dania głównego. I nie chodzi o wydrążony chlebek wypełniony gulaszem! Poniżej prezentujemy, wykonane wyłącznie z naturalnych składników naczynia – może wybierzecie coś dla siebie?
1.  Kubek do kawy wykonany z wafelka. Dzięki cukrowej powłoczce w środku nie roztopi nam się w rękach. Projekt wenezuelczyka  Luisa Enrique Sarda:


 A to jadalne kubeczki i miski, które wykonane zostały wyłącznie z suszonych warzyw - marchewek, papryki, boraków i pomidorów. Ich twórcą jest Gek Woutersa, który po wysuszeniu łączy warzywa w te niezwykłe formy. Producent: Mossi Lab.

 Żelowe kubeczki o owocowych smakach są świetnym deserem po wypiciu soku!

 Talerze wykonane w 100% otrąb owsianych - nie tylko praktyczne, ale i zdrowe:

I na koniec widelczyki wykonane z... ziemniaków!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz