Czy stojąc przed
pełnym zlewem nie pomyśleliście nigdy o tym, że lepiej byłoby, by naczynia
stały się częścią posiłku? Nie trzeba by było ich zmywać ale wyłącznie
schrupać. Dziś jest to możliwe! Projektanci naczyń stworzyli talerzyki,
miseczki i kubki, które z powodzeniem mogą stać się smacznym dodatkiem do dania
głównego. I nie chodzi o wydrążony chlebek wypełniony gulaszem! Poniżej
prezentujemy, wykonane wyłącznie z naturalnych składników naczynia – może wybierzecie
coś dla siebie?
1. Kubek do kawy wykonany z wafelka. Dzięki cukrowej powłoczce w środku nie roztopi nam się w rękach. Projekt wenezuelczyka Luisa Enrique Sarda: A to jadalne kubeczki i miski, które wykonane zostały wyłącznie z suszonych warzyw - marchewek, papryki, boraków i pomidorów. Ich twórcą jest Gek Woutersa, który po wysuszeniu łączy warzywa w te niezwykłe formy. Producent: Mossi Lab.
Żelowe kubeczki o owocowych smakach są świetnym deserem po wypiciu soku!
Talerze wykonane w 100% otrąb owsianych - nie tylko praktyczne, ale i zdrowe:
I na koniec widelczyki wykonane z... ziemniaków!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz